Cookie notice
Deze website gebruikt (analytische) cookies. Deze worden enkel geplaatst zodra u op "aanvaard" klikt.
Wij verzamelen hieronder vaak voorkomende vragen met betrekking tot al onze vermogensoplossingen. Voor al uw meer specifieke vragen nemen wij graag de tijd voor een persoonlijk gesprek.
Jazeker! De beleggingsverzekering is in het kader van de bescherming van uw partner een uitstekend instrument. Bij een beleggingsverzekering met twee verzekeringnemers die ook verzekerden zijn kan er namelijk worden voorzien dat de rechten overgaan naar de langstlevende. Dit voorkomt blokkering van gelden en maakt dat er pas erfbelasting verschuldigd is bij opnames na het eerste overlijden of bij uitkering na het tweede overlijden.
Indien u een beleggingsverzekering op uw eigen hoofd hebt onderschreven, dan zal de verzekeraar de opgebouwde reserve bij uw overlijden integraal uitbetalen aan de persoon of personen die in de polis zijn aangeduid als begunstigden bij overlijden. Er is dus geen sprake van blokkering van gelden.
Ja. De uitkering van een beleggingsverzekering is nagenoeg altijd onderworpen aan de toepasselijke tarieven erfbelasting. Er moet echter geen erfbelasting betaald worden bij uitkering van een polis die verbonden is met een schenking. Voor uitgebreide toelichting hierover wordt verwezen naar de titel "Schenkingen met behoud van controle en inkomen" die u kan vinden door in "Nieuws en inzichten" te klikken op "Vermogensbegeleiding via de beleggingsverzekering" en naar beneden te scrollen.
U betaalt enkel een taks van 2 % op de premie, maar er is geen roerende voorheffing op uw opbrengsten en geen beurstaksen (TOB) bij transacties. Dit zijn de twee pijlers van een zeer interessante fiscaliteit.
Ja. Wij werken enkel met liquide onderliggende beleggingen waardoor het belegd vermogen steeds beschikbaar blijft voor opnames.
Ja! Dit kan, afhankelijk van uw specifieke noden, wensen en algemene risicobereidheid, een zeer verstandige keuze zijn. Dit omdat de regeling VVPR ter (de “liquidatiereserve”) vereist dat de reserves gedurende een termijn van vijf jaar onafgebroken binnen de vennootschap blijven om te kunnen uitgekeerd worden aan een verlaagde Roerende Voorheffing (RV) van 5%. Deze manier van beleggen via uw vennootschap biedt meer flexibiliteit dan het klassieke pensioensparen via een IPT.
Jazeker. U dient echter wel op te letten voor het behoud van uw verlaagd tarief vennootschapsbelasting (20% op de eerste schijf van 100.000 euro vennootschapswinst). Dit kan u immers verliezen indien u meer dan 50% van uw eigen vermogen in aandelen onderbrengt, vermits u dan fiscaal als financiële vennootschap wordt aanzien. Wij beschikken intern over een grote deskundigheid omtrent deze complexe materie. Aarzel daarom niet om deze vraag aan één van onze accountmanagers voor te leggen.
Ja, dit is zeer eenvoudig en ook steeds kosteloos. Er worden bovendien geen transactiekosten aangerekend bij switchen tussen fondsen binnen uw Fortuna Strategie beleggingsverzekering.
Een beleggingsverzekering is een contract tussen u en de verzekeraar, waarbij uw vermogen de hoogst mogelijke bescherming geniet. De activa van deze verzekeringen vormen immers een bijzonder vermogen dat door de verzekeraar afzonderlijk wordt beheerd. Deze bescherming is aanzienlijk groter dan bij heel wat andere beleggingen.
De activa van de beleggingsverzekering Fortuna Strategie worden geïnvesteerd in beleggingsfondsen waarvan de opbrengst niet wordt gegarandeerd, hun rendement is afhankelijk van de schommelingen van de financiële markten. Er is een potentiële kans op een hoger rendement dan dat van producten met gegarandeerd rendement maar bij dalende markten kunnen ook verliezen optreden. De risico-indicator, die wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 7, geeft voor ieder beleggingsfonds een indicatie van het risiconiveau van het fonds ten opzichte van andere fondsen.
Ontdek wat de beleggingsverzekering type Fortuna strategie kan betekenen voor uw vermogen.